MAS Království Jestřebí hory

O nás Servis regionu Fotogalerie Kontakt

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Podkrkonošská Sněženka se opět povedla!

Publikováno: Čt 09.06.2022

Region: Chotěvice, Podkrkonoší, Vítězná

Poslední pátek v květnu 27. 5. 2022 odstartoval tradiční setkání pro děti ze sedmi základních škol, které pořádá Společenství obcí Podkrkonoší (SOP) v areálu autokempu Svatá Kateřina v Chotěvicích. Děti letos svou návštěvou povzbudil vzácný host Michail Laba, poslanec Národní rady Ukrajiny a bývalý starosta obce Nevitské, kterého doprovodil další ukrajinský činovník Vasyl Katrynets. Zpestřením letošního 14. ročníku Podkrkonošské Sněženky a zábavou pro děti i přítomné dospělé bylo kouzelnické vystoupení.

V devět hodin děti přivítal předseda Společenství obcí Podkrkonoší Petr Hrubý, který děti i jejich pedagogický doprovod seznámil s pestrým kouzelnickým programem.

Dětská radost, spousta smíchu a pěkný zážitek provázel děti letošním ročníkem. Děti měly možnost zapojit se do vtipného kouzelnického představení. Odvážní asistenti pozorovali kouzelníka zblízka. Asistentka Simona pomohla s vykouzlením živé holubice, Vašek předvedl čáry s ubrouskem, Honza nechal zmizet vodu a poslední asistentka Ema vykouzlila z bílého a zeleného ubrousku klobouk. Pro všechny bylo připraveno malování obří omalovánky. Vše probíhalo pod dozorem těch nejzkušenějších malých pomocníků, kteří dohlíželi na bezpečný a plynulý chod. Ti byli odměněni balonkovým zvířátkem. 

Ještě před tím, než se děti rozprchly ven z klubovny, zaznělo několik milých slov od ředitele Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. Jana Balcara. „Podkrkonošská Sněženka je jednou z našich oblíbených akcí, kterou podporujeme. Pro děti, paní učitelky i starosty je to příjemné zpestření. Zároveň bych chtěl moc poděkovat naší návštěvě z Ukrajiny. Právě dnes si připomínáme 80. výročí atentátu na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha. Je důležité si tyto události připomínat. Čin je označovaný za největší událost evropského domácího odboje druhé světové války. Tehdejší boj proti nacistickému režimu je podobný nynějšímu úsilí Ukrajiny vzdorovat ruské agresi“. Pan Michail Laba osobně pozdravil malou Kamilu z Charkova, která našla nové zázemí v pilníkovské základní škole. Připomněl, jak důležité jsou podobné akce, kde děti nacházejí klid a inspiraci, popřál mnoho zdaru a osobně předal předsedovi SOP Petru Hrubému jednu ze dvou kopií obrázku od dětí z Ukrajiny, kterou podepsal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Obrázek bude zdobit Obecní úřad ve Vítězné, zázemí SOP.  Děti po kouzelné autogramiádě z rukou pana poslance Michaila Laby, ředitele MAS KJH, o.p.s. Jana Balcara a předsedy SOP Petra Hrubého převzaly pěkné dárky - zvonek na jízdní kolo s logem SOP a dobroty ke svačině.

Sešlo se nám tady více než 120 dětí. Počasí bylo ideální, kouzelnická zábava vtáhla do děje i paní učitelky, celé dopoledne se neslo v přátelské atmosféře. Letošní Sněženka byla opravdu povedená," komentoval na závěr celou akci předseda SOP Petr Hrubý.

Ještě větší fotogalerii z akce najdete ZDE.

Iva Vašatová
koordinátorka akce Podkrkonošská Sněženka 2022

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás