MAS Království Jestřebí hory

O nás Servis regionu Fotogalerie Kontakt

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Ukrajině stále pomáháme

Publikováno: Po 07.03.2022

Region: Jestřebí hory, Podkrkonoší

Možnosti pomoci naší MAS, obce Libňatov...

Po 10 dnech konfliktu na Ukrajině se dostáváme do fáze, kdy pomoc Ukrajině začaly významně organizovat Česká republika - https://www.nasiukrajinci.cz/ a Královéhradecký kraj - KACPU Aldis Hradec Králové. Zažíváme ohromnou vlnu solidarity, nabídky pomoci a sounáležitost lidí v regionu, za kterou moc děkujeme a jsme vám všem za ni vděční!

Na našem krizovém štábu Jaroslav Pich a Jan Balcar vyhodnotili možnosti Obce Libňatov a Místní akční skupina Království - Jestřebí hory, o. p. s. Domluvili jsme se, že naši energii budeme směřovat dál pouze těmito směry:

 

* Transparentní účet bude i nadále aktivní a finanční prostředky budeme používat na nákup konkrétního materiálu po dohodě s MUDr. Romanem Kostyšynem a Regionálním ukrajinským spolkem ve východních Čechách.

 

* Ubytování - sešla se nám různorodá nabídka míst pro krátkodobé a dlouhodobé ubytování v regionu. Pokud bude zájem, předáme kontakty, ale již nebudeme aktivně vyhledávat občany Ukrajiny a propojovat je s ubytovateli. O víkendu jsme ubytovali první maminku s dvěma dětmi v Libňatově a rodinu v Havlovicích.

 

* Doprava materiálu na hranice a dovoz občanů do ČR - dopravu zajistíme pouze pro námi nakoupený materiál a pokud nás osloví partnerské organizace, tak se pokusíme propojit dobrovolníky, kteří nám poskytli kontakty.

 

* Sbírky - potěšili nás hasiči z SDH Batňovice, kteří uspořádali sbírku a podpořili naše partnery z Regionálního spolku v HK. Další sbírky v regionu probíhají. V tuto chvíli zvažujeme uspořádat sbírku, o které budeme samostatně informovat.

 

Vážení přátelé, moc děkujeme za vaši aktivitu a nezištnou pomoc. Jen prosíme - buďte trpěliví a nenechte se vtáhnout do dezinformační války. Na Ukrajině se válčí a lidé umírají. Lidé z Ukrajiny neutíkají bezdůvodně a potřebují pomoc.

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás