MAS Království Jestřebí hory

O nás Servis regionu Fotogalerie Kontakt

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Naše MAS nakoupila potraviny pro potřebné

Publikováno: Po 04.12.2023

Region: Jestřebí hory, Úpice

Místní akční skupina (MAS) Království - Jestřebí hory, o. p. s. nakoupila od maloprodejce z regionu potraviny za 20 tisíc korun. Tento materiál pro potřebné jsme předali zástupcům společnosti Potravinová banka Hradec Králové, z. s. během Kulatého stolu k sociální práci a sociálním službám, který jsme v salonku MAS v Úpici hostili 30. listopadu 2023.

Akce se zúčastnilo celkem 26 lidí. Dorazili k nám starostové sedmi měst a obcí, dále poskytovatelé sociálních služeb nebo zástupci odborů sociálních věcí z Trutnova a Úpice. V úvodu přítomné přivítal Jan Balcar, ředitel hostitelské MAS. Pak už se slova ujal Dušan Rejl, vedoucí Odboru sociálních věcí, školství a zdravotnictví v Trutnově. Do diskuse se aktivně zapojily i jeho kolegyně z úřadu, stejně jako pracovnice sociálního odboru v Úpici v čele s vedoucí tohoto odboru Irenou Davidovou.

Během úpického setkání došlo mimo jiné na vyhodnocení dotazníku zaměřeného na sociální oblast, který nedávno vyplňovali starostové obcí z území MAS. Svou činnost představili zástupci Oblastní charity, Probační a mediační služby, RIAPS, Aufori, Diakonie Českobratrské církve evangelické nebo Potravinové banky Hradec Králové. Hovořilo se o aktuálních problémech i možnostech spolupráce. „Úpické setkání hodnotím jako vstup do budoucí větší spolupráce v této oblasti v rámci území ORP Trutnov. Budeme se snažit naše aktivity ještě více zaměřovat na potřeby obyvatel regionu,“ uzavřel Kulatý stůl v Úpici Dušan Rejl. Setkání k sociální problematice bylo součástí IX. Venkovské konference, která vyvrcholila týž den podvečerním Sněmem MAS KJH v kulturním domě v Havlovicích.

Petr Záliš, MAS Království - Jestřebí hory

Větší fotoreport z Kulatého stolu v Úpici je ZDE.

Přílohy / dokumenty:

ico-pdf MAS KJH, o.p.s._30.11.2023.pdf [PDF, 3.78 MB]
ico-pdf AUFORI, o.p.s._30.11.2023.pdf [PDF, 268 kB]
ico-pdf Diakonie Vrchlabí_30.11.2023.pdf [PDF, 75 kB]
ico-pdf Klub pečujících Trutnov_30.11.2023.pdf [PDF, 129 kB]
ico-pdf Město Úpice_30.11.2023.pdf [PDF, 654 kB]
ico-pdf ORP Trutnov_30.11.2023.pdf [PDF, 204 kB]
ico-pdf Potravinová banka HK_30.11.2023.pdf [PDF, 249 kB]

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás