MAS Království Jestřebí hory

O nás Servis regionu Fotogalerie Kontakt

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Na Trutnovsku pokračuje projekt na podporu vzdělávání

Publikováno: Po 13.02.2023

Region: Jestřebí hory, Podkrkonoší, Úpice

Projekt na podporu vzdělávání Místní akční plán (MAP) Trutnovsko bude v regionu pokračovat. Jeho realizátorem v území obce s rozšířenou působností (ORP) Trutnov je Místní akční skupina Království – Jestřebí hory, o.p.s. Čtyřletý projekt MAP II vyvrcholil loni v prosinci, MAP III probíhá od ledna do listopadu 2023.

V Úpici už jednal Řídicí výbor (ŘV) MAP III, který schválil důležité dokumenty. Potvrdil také malosvatoňovického starostu Vladimíra Provazníka na postu předsedy ŘV, místopředsedou tohoto orgánu zůstává úpický starosta Petr Hron. Realizační tým projektu už svolal první jednání pracovních skupin, které jsou v novém projektu jen čtyři. Jedná se o pracovní skupiny pro financování, matematickou a čtenářskou gramotnost a pro rovné příležitosti. Náplní jejich činnosti budou především evaluace, analýzy a plánování dalších aktivit.   

Do projektu Místní akční plán Trutnovsko je v regionu zapojeno 46 základních, mateřských, základních uměleckých nebo speciálních škol. MAP zahrnuje oblasti včasné péče, předškolního, základního, zájmového a neformální vzdělávání. Mezi hlavní cíle projektu patří propojování jednotlivých aktérů a zlepšování spolupráce v území.

Petr Záliš

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás