MAS Království Jestřebí hory

O nás Servis regionu Fotogalerie Kontakt

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Radvanice patřily opět vzdělávání

Publikováno: Pá 20.10.2023

Region: Jestřebí hory, Radvanice

V Radvanicích se ve čtvrtek 12. října 2023 od 14 hodin uskutečnila konference „Vzdělávání na Trutnovsku II“. Do oblíbeného střediska Jestřebích hor dorazili ředitelé škol, učitelé, zřizovatelé i řada hostů nejen z okresu Trutnov. Pestrý program byl rozdělen do několika bloků.

V úvodu proběhla bilance projektu na podporu vzdělávání Místní akční plán (MAP) Trutnovsko. Manažeři projektu Jan Balcar a Petr Záliš přítomným mimo jiné přiblížili, jaké konkrétní aktivity se pro školky a školy v rámci MAP chystají. Dalším velkým tématem konference byla umělá inteligence. O fenoménu dnešní doby, který ovlivňuje také vzdělávací proces, poutavým způsobem pohovořil lektor, učitel a zkušený „ajťák“ Václav Maněna. Došlo také mimo jiné na projekt Kouči do škol nebo na správní řád - v této souvislosti nabídla školám pomoc Svatava Odlová, vedoucí oddělení primárního a zájmového vzdělávání Krajského úřadu Královéhradeckého kraje.

Nositelem projektu MAP Trutnovsko je Místní akční skupina (MAS) Království – Jestřebí hory, která konferenci zorganizovala. Radvanice jako místo konání akce byly opět jasnou volbou, MAS s vedením obce dlouhá léta spolupracuje. To samé platí o radvanické škole a také o Pensionu a Restauraci Radvanice, kde máme vždy výborné zázemí. Jsme rádi, že účastníky setkání v obci opět přivítal radvanický starosta Tomáš Němec. Byl s námi rovněž na ZŠ Radvanice, kde zajímavý a nápaditý program připravil tým pedagogů pod vedením ředitele školy Roberta Hagera. Ten přítomné přivítal a následně jsme zhlédli pěkné kulturní pásmo, do něhož se kromě školáků a pana ředitele zapojila i jeho zástupkyně Iljana Jirmanová. Kdo chtěl, mohl si školu projít anebo se zapojit do soutěže s využitím moderní techniky a rozšířené reality. Následovala ukázka využití dronu ve výuce v podání Jana Cabicara a samozřejmostí bylo opět kvalitní občerstvení.

Konference „Vzdělávání na Trutnovsku II“ se vydařila, na čemž má nezanedbatelný podíl vedení obce, radvanická škola a samozřejmě také personál Pensionu a Restaurace Radvanice. Všichni zaslouží naše velké poděkování!   

Velký fotoreport je ZDE.

Petr Záliš, MAP Trutnovsko

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás