MAS Království Jestřebí hory

O nás Servis regionu Fotogalerie Kontakt

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Projekt MAP Trutnovsko III je v plném proudu

Publikováno: Út 27.06.2023

Region: Jestřebí hory, Podkrkonoší

Akce na podporu mediální či finanční gramotnosti, informatika a robotika, tvorba komiksů, kulaté stoly učitelů. To jsou jen některé z celé řady nápadů, které vzešly z jednotlivých pracovních skupin fungujících v rámci projektu na podporu vzdělávání Místní akční plán (MAP) Trutnovsko III.

Tento projekt probíhá na území správního obvodu ORP Trutnov, a to do konce letošního listopadu. Cílem projektu MAP je podpora společného plánování a spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání včetně organizací neformálního vzdělávání, která umožní společné řešení místně specifických problémů. 

V rámci našeho aktuálního projektu fungují pracovní skupiny pro financování, čtenářskou a matematickou gramotnost a pro rovné příležitosti. Každá z těchto pracovních skupin, které tvoří ředitelé škol, učitelé nebo třeba zástupci zřizovatelů, se od začátku roku sešla už třikrát. PS pro financování navrhuje podporu škol v dotační oblasti, podporu přeshraniční spolupráce škol anebo eliminace rizik spojených s hospodařením škol. V dalších pracovních skupinách se řešily třeba přechody žáků mezi jednotlivými stupni škol, práce s dětmi se speciálními poruchami učení nebo nadanými dětmi, umělá inteligence nebo supervize pro učitele. Veškeré plánování směřuje k navazujícímu projektu MAP Trutnovsko IV, který startuje letos v prosinci a potrvá do konce roku 2025.

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás