MAS Království Jestřebí hory

O nás Servis regionu Fotogalerie Kontakt

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

MAS pomohla hasičům v regionu k novým autům

Publikováno: Po 05.09.2022

Region: Jestřebí hory, Podkrkonoší, Radvanice, Úpice

Požár, popadané stromy, sněhová kalamita. To jsou situace, během nichž mají dobrovolní hasiči v našem regionu plné ruce práce. V Radvanicích k tomu čtrnáctičlenné jednotce pomáhá i nový osmimístný automobil s přívěsným vozíkem. Potřebnou evropskou dotaci pomohla Radvanickým zprostředkovat Místní akční skupina (MAS) Království – Jestřebí hory, o.p.s.

Hasiči v Radvanicích mají na starosti specifickou část Jestřebích hor. „Musíme vyjíždět i do odlehlejších oblastí, například na Brendy. Jsme proto moc rádi, že jsme mohli pro hasiče pořídit terénní vůz s pohonem všech čtyř kol. Vozidlo je vybavené i defibrilátorem, díky tomu můžeme zachraňovat lidské životy,“ cení si parametrů hasičského auta Tomáš Němec, starosta Radvanic.

Celkové náklady projektu činily 1,45 milionu korun. „Devadesát pět procent uhradila dotace z Integrovaného regionálního operačního programu.  Z obecního rozpočtu jsme tak doplatili pouze necelých 73 tisíc korun,“ upřesnil starosta, který ocenil podporu ze strany MAS. „Za posledních pět let jsme v regionu realizovali více než čtyři desítky projektů, prostředky na ně byly čerpány z různých operačních programů,“ vysvětlil Jan Balcar, ředitel Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory. S moderním dodávkovým vozidlem panuje v Radvanicích spokojenost ze strany hasičů, vedení obce i samotných občanů. MAS Království – Jestřebí hory pomohla podobným způsobem ke služebním vozům také hasičům v Havlovicích a Batňovicích.

Petr Záliš, MAS Království - Jestřebí hory

 

Videoreportáž k projektu je ZDE.

Režie, střih a komentář Martina Adamů. Kamera: Miloš Šálek.

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás