MAS Království Jestřebí hory

O nás Servis regionu Fotogalerie Kontakt

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Igelitiáda

Publikováno: Čt 21.04.2022

Region: Jestřebí hory

Po dvouleté přestávce se ve čtvrtek 21. dubna 2022 uskutečnila Igelitiáda, akce pořádaná ku příležitosti oslav Dne Země. Celý projekt se měl konat začátkem dubna, abychom se přiblížili termínu celorepublikové akce Ukliďme Česko!, do které jsme zapojeni. Vzhledem k nepříznivému počasí, byl však termín posunut

Cílem celé akce bylo uklidit břehy řeky Úpy od suchovršické lávky Na Lhotkách až po havlovický splav u pily, dále pak úprava okolí všech zapojených škol a školek a v neposlední řadě sbírání nepořádku na přilehlých místních komunikacích. Na tomto velkém projektu spolupracují tyto subjekty – Základní škola Úpice-Lány, Městské gymnázium a střední odborná škola Úpice, Speciální základní škola Úpice, Základní škola Bratří Čapků, Základní a Mateřská škola Havlovice, mateřské školky z Libňatova a Suchovršic.

Žáci a učitelé naší školy se pustili do sbírání odpadu od mostu u Spořitelny po havlovický most U Mandle. V jednotlivých úsecích vysbírali nemalé množství odpadu, za což jim patří velká poklona. Velmi nás potěšilo, že se k nám přidali i dva dobrovolníci z řad veřejnosti!

Našly se i velmi kuriózní kousky jako například kočárek, boty, sada pneumatik či mikrovlnná trouba. Třešničkou na dortu však byla láhev rumu, které nescházel ani její originální obsah... 

"Chtěla bych všem zúčastněným moc poděkovat za pomoc i podporu. V první řadě samozřejmě těm, kteří v rukavicích brázdili břehy řeky a okolí svých škol, v řadě druhé také těm, kteří se podíleli na organizaci celé akce – ať už to byli jednotlivé obce (Havlovice, Libňatov, Suchovršice), město Úpice a jeho neohrožení pracovníci z technických služeb či MAS Království - Jestřebí hory,o.p.s.", říká koordinátorka akce Petra Nývltová.

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás