MAS Království Jestřebí hory

O nás Servis regionu Fotogalerie Kontakt

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Cesta do pravěku přímo u vás na škole!

Publikováno: Pá 25.02.2022

Region: Jestřebí hory, Podkrkonoší

Program probíhá na třech stanovištích během jedné vyučovací hodiny

Dovolujeme si Vám nabídnout Mobilní Trilopark u Vás na škole – buď v dopoledních hodinách, anebo pro školní družinu v hodinách odpoledních (podrobněji viz http://trilopark.eu/mobilni-trilopark-pro-zs nebo v letáku níže). 

Díky Mobilnímu Triloparku dostanou žáci obou stupňů možnost sáhnout si na skutečné fosilie, včetně skutečných dinosauřích kostí a zubů či obří stoličky mamuta (dynamický komentář samozřejmě uzpůsobujeme věku žáků). V rámci dinosauří dílny si každý žák vyrobí a odnese svůj vlastní odlitek vyhynulého živočicha. Na stanovišti s třímetrovou dinosauří kostrou si žáci odkryjí z písku kostru dravého raptora, přičemž na nalezišti bude spolu s nimi odborný lektor, který jim dodá spoustu zajímavých informací o dinosaurech.
Program, provozovaný odborníky, je šitý přímo na míru učiva přírodovědy a přírodopisu ZŠ; zajišťuje přesahy učiva do sféry hmatatelné reality; je zacílený na předpokládané na výstupy a posilování klíčových kompetencí v souladu s RVP ZV. Jsme zároveň jediný mobilní program svého druhu, pokrývající svou tématikou vývoj života na Zemi.
Hlavní důraz je kladen na zábavné aktivity, díky nimž mají žáci možnost si ohledat prostor vědy zevnitř – poznat písmo, jímž moře činí svůj záznam do kamene…
Možnost hrazení z šablon (dodáme zpracovanou veškerou dokumentaci)…

NOVINKY:

Mobilní Trilopark je nově doplněný o několik dalších modelů vyhynulých organismů v životní velikosti.
Do kabinetu pomůcek Vám přispějeme menší kolekcí skutečných fosilií z našich rozsáhlých sbírkových fondů.
před uskutečněním i po uskutečnění programu Vám mailovou poštou zašleme námi vytvořené výukové materiály, které poslouží k přípravě a následně k fixaci nabitých poznatků. Zašleme též odkaz na sadu našich šestnácti posterů ve formátu A0 mapujících vývoj života na Zemi od prvohor po konec druhohor.
následně zůstaneme v kontaktu – a v případě domluvy můžeme realizovat další aktivity (kupříkladu projektový den mimo školu – buď u nás v Triloparku, anebo na některém z bohatých paleontologických nalezišť, kde si žáci kupř. čtvrtých či devátých ročníků najdou své vlastní zkameněliny).
věnujeme Vám několik exemplářů z našich rozsáhlých sbírek fosilií čítajících statisíce kusů, abyste jimi mohli obohatit výuku přírodovědy či přírodopisu.

CENA: 70 Kč na žáka – včetně sádrového odlitku
MOŽNOST HRAZENÍ ZE ŠABLON! (dodáme zpracovanou veškerou dokumentaci).

Pořad Mobilní Trilopark u Vás na škole by se uskutečnil – dle počasí venku či v tělocvičně (či v nějaké jiné vyhovující prostoře, jako je třeba široká chodba, aula atd.).

Mobilní Trilopark je plně interaktivní, děti si osahají a vyzkouší spoustu věcí pod vedením zkušených lektorů z oboru. Žádné třídě nezabere program víc než jednu vyučovací hodinu.

Průběh programu je názorně k vidění ZDE.

Pár slovy o Triloparku a jeho mobilní verzi…:
Jsme skupina paleontologů, pedagogů a doktorandů z UK a z našeho kamenného muzea již pátým rokem vyjíždíme po školách s interaktivním programem Mobilní Trilopark. Při tvorbě Mobilního Triloparku jsme zužitkovali naši letitou práci s dětmi, tudíž je přesně šitý pro věkovou skupinu obou stupňů ZŠ. 

Na co klademe důraz především, je SMYSLOVÁ ZKUŠENOST! Svět je plný náhražek a kopií, ale není nad originál. Proto s sebou vozíme spoustu pravých dotykových exemplářů – včetně tříkilové stoličky mamuta, dinosauřích zubů, obřích trilobitů a mnohého dalšího. Mimo to si děti vytvoří odlitek a vykopou třímetrovou dinosauří kostru.

Velikou výhodou programu je, že se nemusíte nikam trmácet. My přijedeme za Vámi, přichystáme si tři stanoviště, na nichž se 40-60 dětí (2-3 třídy) na ploše padesáti minut prostřídá. O přestávce děti odcházejí a přicházejí další dvě až tři třídy. Takto může náš mobilní Trilopark absolvovat za dopoledne až 18 tříd obou stupňů. 

Případně celá družina v odpoledních hodinách – tam bychom organizaci dvou až čtyř hodin optimalizovali spolu s vychovatelkami.

Žádné z tříd náš program z rozvrhu nevezme víc než jednu vyučovací hodinu. Tudíž každé třídě z rozvrhu hodin odkrojí jen minimum času a dá dětem mnohé – odlitek vyhynulého živočicha v ceně, ale především spoustu nových poznatků a impulsů podaných tou nejzábavnější zážitkovou formou.

Každé škole darujeme z naší obří kolekce fosilií příspěvek do kabinetu pomůcek.

V případě zájmu nás neváhejte kontaktovat na tomto e-mailu či telefonicky na čísle 732 865 798.

Za tým Triloparku
Mgr. Ladislav Zedník
Tel. 732 865 798
trilopark@gmail.com

Přílohy / dokumenty:

ico-pdf Mobilní Trilopark.pdf [PDF, 1.12 MB]

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás