MAS Království Jestřebí hory

O nás Servis regionu Fotogalerie Kontakt

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Podkrkonošská Sněženka 2021

Publikováno: St 06.10.2021

Region: Chotěvice, Podkrkonoší

Ohlédnutí za 13. ročníkem oblíbené akce

Tradiční setkání pro děti ze sedmi základních škol, které pořádá Společenství obcí Podkrkonoší (SOP), se po dvou letech vrátilo do areálu autokempu Svatá Kateřina v Chotěvicích. Žáci se již po třinácté sešli na akci Podkrkonošská Sněženka 2021, kterou letos svou záštitou podpořil MUDr. Zdeněk Fink, člen Rady Královéhradeckého kraje.
Po loňské absenci, kdy se Sněženka konala online, první říjnový pátek patřil dětem. O pestrou náplň programu se postaralo loutkové divadlo Kozlík a přítomní žáci ze všech ZŠ z území SOP.
Celou akci zahájil v 8:50 předseda Společenství obcí Podkrkonoší Petr Hrubý, který děti i jejich pedagogický doprovod přivítal a seznámil je s pestrým programem. „Jelikož v loňském roce bylo připravované setkání z důvodu koronavirové nákazy přestěhováno do online prostoru, jsem rád, že jsme se tu mohli opět všichni sejít. I letos nám počasí přeje a doufám, že si to tu všichni užijeme.“
Zajímavostí letošního ročníku byla prezentace „Kozlíků“. Díky podpoře Studentského parlamentu MAS Království – Jestřebí hory, o.p.s. mohli žáci předvést svůj talent i kolektivní činnost, hlavně svým vystoupením potěšili své kamarády. Viděli jsme celkem sedm hudebních i divadelních vystoupení, kozlíky na papíře, v chlívku, na hradě i v autě. S úkolem se kluci a holky vypořádali na výbornou.
Ještě před tím, než se děti rozprchly ven z klubovny na prolézačky a houpačky, převzaly od Petra Hrubého a Jana Balcara kšiltovku a baťůžek s logem. Kdo má rád pohled z koňského hřbetu, tomu přišlo vhod milé překvapení v podobě jízdy na koni. Z usměvavých tváří dětí i dospělých bylo patrné, že se všichni dobře baví.
Všichni zúčastnění se shodli, že osobní setkávání hraje nezastupitelnou roli a že se těší na setkání příští rok. "Byla to skvělá příležitost potkat se. Oceňuji přípravu účinkujících a děkuji všem zúčastněným za vzornou reprezentaci, bylo to velmi inspirativní a věřím, že se tu všichni sejdeme i za rok. Letošní Sněženka byla opravdu povedená," komentoval na závěr celou akci Jan Balcar, ředitel MAS KJH, o.p.s.

Větší fotogalerie přibližující 13. ročník Podkrkonošské Sněženky je ZDE.

Iva Vašatová
kordinátorka akce Podkrkonošská Sněženka 2021

GPS: 50.50210490349543, 15.77634474311412

Zobrazit polohu na mapě

Naplánujte si trasu (přes google mapy)

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás