MAS Království Jestřebí hory

O nás Servis regionu Fotogalerie Kontakt

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Do práce na kole. Do školy na kole

Do práce na kole. Do školy na kole

Klikněte pro zvětšení obrázku.

Publikováno: Po 17.04.2023

Region: Jestřebí hory, Podkrkonoší, Úpice

Projekty na podporu udržitelné formy dopravy.

Do školy na kole je projekt, který jde v ruku v ruce s Do práce na kole a jeho cílem je motivovat co nejvíce studentů a studentek, aby jako dopravní prostředek po městě používali jízdní kolo, koloběžku nebo jakoukoli udržitelnou formu dopravy včetně běhu a chůze.

Studentům nabízíme 60 % slevu na startovném a personálu zapojených škole 10 % slevu (sleva se vždy počítá z aktuální vlny startovného > nyní probíhá 4. vlna, která potrvá až do 30.4. se startovným za 520 Kč). Pro zapojení školy stačí vyplnit formulář (údaje školy, kontakt, počet voucherů pro studenty/personál). Na uvedený kontakt pak kolegyně posílají vouchery, které pak stačí rozdistribuovat studentům/personálu, kteří se zaregistrují do výzvy.

Představíme i projekt Do práce na kole. Do práce na kole je veřejný a dlouholetý projekt spolku AutoMat. Jeho cílem je podpořit městskou cyklistiku a další druhy aktivní a udržitelné dopravy a poukazovat na její ekologické, zdravotní a ekonomické výhody, usnadňovat lidem zapojení bezmotorové dopravy do běžného způsobu života a ukázat, jaký dopad může mít zvolený dopravního prostředek na veřejný prostor.

V letošním roce do Květnové výzvy šlápne 51 měst, v roce 2022 se do Květnové výzvy zapojilo 45 českých měst a do ulic s námi vyrazilo bezmála 25 tisíc lidí, kterým není lhostejná nejen jejich fyzická a psychická kondice ale i kondice jejich města. Společně překonali 6,3 milionů kilometrů a ušetřili tak přes 800 tun CO2 ve srovnání se stejnými cestami vykonanými autem.

S každým zapojeným městem uzavíráme vždy smlouvu o spolupráci, ze strany města je potřeba stanovit městského organizátora, který bude mít akci ve městě na starosti a s nímž budu v rámci koordinace výzvy ve spojení. Organizátoři se zavazují k propagaci v daném městě, organizaci dvou tzv. Akcí na triko v průběhu výzvy a závěrečnému vyhlášení výsledků. S ohledem na start výzvy 1.5., je už pro organizační zapojení vaší MASky do letošního ročníku celkem pozdě, ale nic není nemožné ;). Klidně můžeme vše detailněji probrat třeba na on-line callu.

Důvody, proč se do výzvy zapojit, nejdete v přehledné prezentaci. 

Kateřina Hulínová
Koordinátorka měst - Do práce na kole
+420 725 783 834
Auto*Mat, z.s., Slezská 2033/11, 120 00, Praha 2

Přílohy / dokumenty:

ico-pdf Do práce na kole_Zapojte své město.pdf [PDF, 6.01 MB]

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás