MAS Království Jestřebí hory

O nás Servis regionu Fotogalerie Kontakt

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Ptáci kolem nás

Publikováno: Čt 02.03.2023

Region: Čermná

Děti z obce Čermná v Podkrkonoší měly během měsíce ledna a únoru možnost prohloubit své znalosti o ptácích, kteří se vyskytují v jejich okolí. Tyto měsíce byly zvoleny záměrně, protože lze velké množství ptáků pozorovat při přikrmování na krmítku a setkáme se i s druhy, které se u nás po zbytek roku nevyskytují.

Dvouhodinovky byly rozděleny na tematické bloky – migrující druhy, ptáci na krmítku, hrabaví, dravci a sovy, vodní ptáci. V každém bloku si děti prohlédly na obrázcích základní druhy z této skupiny, seznámily se s jejich biologií. V praktické části si vyzkoušely výrobu krmítka, rozebíraly soví vývržky, lepily modely ptáků, pokusily se postavit kryt pro koroptve. Získané znalosti si procvičily při vyplňování pracovních listů a rébusů. Mladší děti se učily rozpoznávací znaky ptáků při vybarvování omalovánek. 

Cílem bylo seznámit děti s množstvím ptačích druhů, které se kolem nich běžně vyskytují, a které jsou mnohdy přehlíženy. Děti referovaly, kam umístily vyrobená krmítka a jaké druhy se jim podařilo pozorovat.  

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás