MAS Království Jestřebí hory

O nás Servis regionu Fotogalerie Kontakt

VzděláváníPracovní skupiny map

MAS KJH YouTubeMAS KJH Facebook

1. Pracovní skupiny MAP Trutnovsko IV

Publikováno: St 10.01.2024

Region: Jestřebí hory, Podkrkonoší

Složení jednotlivých PS

Pracovní skupina pro financování
Složení: Petr Záliš (vedoucí skupiny, MAS KJH), Tomáš Eichler (místostarosta Trutnova), Vladimír Diblík (MAS KJH), Zuzana Horáková Radová (ředitelka ZŠ V Domcích Trutnov), Josef Červený (starosta Pilníkova).

Setkání min. 4x ročně. 

Cíl a obsah
PS pro financování bude připravovat podklady pro rozhodování ŘV. PS bude rovnoměrně složena ze zástupců obcí v území (především zřizovatelů), ředitelů škol (nebo jejich delegovaných zástupců) a odborníků. Výstupy z jednání předkládá PS formou doporučení ŘV. Cílem PS je navrhnout, jakým způsobem bude financována realizace aktivit zapracovaných do SR MAP a akčních plánů. PS bude zapojeným partnerům v MAP zprostředkovávat informace o plánovaných/vyhlášených dotačních titulech/výzvách v oblasti vzdělávání, pomáhat hledat finanční prostředky na investiční priority zřizovatelů a škol atd.

Výstupy
- zápisy a prezenční listiny z jednání
- zpracované návrhy financování aktivit navržených ostatními PS

Pracovní skupina pro rovné příležitosti
Složení: Eva Portychová (vedoucí skupiny, ředitelka ZŠ Mraveniště Markoušovice), Petr Hron (starosta Úpice), Eva Šinkorová (MŠ Trutnov, Úpská), Petra Nývltová (MG a SOŠ Úpice), Lukáš Vincenc (Policie ČR, preventivní programy), Monika Petirová. 

Setkání min. 4x ročně. 

Cíl a obsah
Obsahem práce PS je zejména vzájemné vzdělávání, přenos zkušeností a informací a odborně vedená diskuze o problematice nastavení rovných příležitostí a selektivnosti vzdělávacího systému a uvnitř škol. PS posuzuje navržené konkrétní aktivity v akčních plánech, zda jsou v souladu se zásadou rovného přístupu ke vzdělání. PS také vytváří popis stávajícího stavu této problematiky v území, popis příčin tohoto stavu a návrh aktivit, které pomohou nastavit rovné příležitosti a eliminovat selektivitu.

Výstupy
- zápisy a prezenční listiny z jednání
- popis stávajícího stavu této problematiky v území, návrh konkrétních aktivit vedoucích ke zpelšení situace

Pracovní skupina pro podporu moderních didakt. forem vedoucích k rozvoji klíč. kompetencí
Složení: Eva Hloušková (vedoucí skupiny, ředitelka ZŠ a MŠ Horní Maršov), Tomáš Laube (ZŠ a MŠ Horní Maršov), Michal Šafránek (ZŠ Mraveniště), Václav Fišer (ZŠ Komenského Trutnov), Zdeněk Heteš (ZŠ Mládežnická Trutnov), Jakub Huček (ředitel ZŠ Úpice-Lány), Zuzana Růžičková (ZŠ Komenského Trutnov), Svatava Juhászová (ZŠ a MŠ Horní Maršov), Iveta Jiříčková (ZŠ Úpice-Lány), Martina Švorcová (ředitelka ZŠ a MŠ Hajnice), Jitřenka Zvelebilová (ředitelka MŠ Úpice), Radomíra Šolcová (ředitelka ZŠ a MŠ Batňovice), Vladimíra Priputenová (ředitelka MŠ Trutnov), Zdeňka Jirková (ředitelka MŠ Trutnov), Dagmar Kážová a Radka Viková (MŠ Trutnov). 

Setkání min. 4x ročně. 

Cíl a obsah
V rámci činnosti PS bude docházet k výměně zkušeností a odborných znalostí o moderních didaktických formách, metodách, pomůckách a postupech, které vedou k rozvoji klíčových kompetencí dětí a žáků. Budou identifikováni místní lídři/experti v dané oblasti, dojde k jejich zapojení do práce PS a dalších aktivit v území. PS se bude aktivně podílet na celém procesu společného plánování v území a aktualizaci dokumentace MAP.

Výstupy
- zápisy a prezenční listiny z jednání
- popis stávajícího stavu této problematiky v území, návrh konkrétních aktivit vedoucích ke zpelšení situace

Jít zpět

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás