MAS Království Jestřebí hory

O nás Servis regionu Fotogalerie Kontakt

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Den Země v Libňatově

Publikováno: Po 09.05.2022

Region: Libňatov

Sokolové z Libňatova se zapojili o úklidové akce

Jarní sluníčko nenápadně vystrkuje růžky a svými paprsky naplňuje naše obydlí jarním teplem. Nemilosrdně však odhaluje vše, co skrylo zamračené počasí a sníh. Proto v sobotu 30. 4. 2022 vyrazila početná skupina dětí a dospěláků z Libňatova na procházku po obci. Vybaveni igelitovými pytli, rukavicemi a taškami se rozešli účastníci směrem do Barchovin – po Panské cestě na dolní konec obce a ke kurtům a směrem do Svobodného – nad Tylův palouček.

„Potkali jsme spoustu znehodnocených věcí, někdo se nestydí nechat v lese i celý odpadkový pytel s domovním odpadem, kus kuchyně nebo zbytky lednice. Tohle samo nezmizí. Našli jsme i kuriózní kousky jako je zákazová dopravní značka, lahve od vína, kus auta a kluky potěšila nalezená bankovka“, řekla Veronika Balcarová, spoluorganizátorka letošní akce Ukliďme Libňatov.

Hodně odpadu bylo vytříděno. Objemný odpad zůstal v pytlích u silnice. V dalších dnech obecní pracovník spolu se starostou Jaroslavem Pichem svezli odpad na jedno místo, odkud ho odvezla svozová firma.

Sraz měli všichni u altánu na dolním konci, kde akci vyhodnotili a odměnou bylo drobné občerstvení. Prohloubili jsme si vztah člověka k přírodě k vlastnímu zdraví a k rodnému kraji. Uklízení se zúčastnilo 7 dětí, kterým pomáhalo 8 dospěláků.

 

Akci uspořádal Studentský parlament MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s. ve spolupráci s T. J. Sokol Libňatov.

 

                                                                                                                                                                             

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás