MAS Království Jestřebí hory

O nás Servis regionu Fotogalerie Kontakt

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Společník - zpravodaj MAS

Publikováno: Po 15.01.2024

Region: Jestřebí hory, Podkrkonoší

V roce 2023 jsme obnovili vydávání zpravodaje MAS s názvem Společník.

Jak píše jeho nynější šéfredaktor Petr Kalousek:
Historicky první Společník vyšel 23. října 2004. U příležitosti tak zvaného Dne spolků regionu Jestřebí hory, který se tenkrát uskutečnil v areálu ZŠ Úpice-Lány. V onen den se na jednom místě společně samy sobě i široké veřejnosti představilo bezmála šest desítek spolků. Snad proto ten název...
Na to kouzelné slovíčko "společně" si vzpomněla MAS KJH, o.p.s., v roce 2010, když hledala název pro svůj tištěný zpravodaj. Společníků, které vydala, bylo celkem devět. Vycházely s půlroční periodicitou od prosince 2010 do listopadu 2014. Hodnotily uplynulý půlrok a plánovaly půlrok nadcházející. Po bezmála devítileté pauze, kdy dostaly přednost operativnější elektronické informace, přichází opět pokus o zpravodajství papírové. Vize je taková, že nebude bilanční, ale tematické.
Tak se stalo, že pro 15. ročník Olympiády pro starší a dříve narozené bylo vydané speciální "Olympijské" číslo a poté na podzim 2023 ještě číslo "Poolympijské - seniorské", do kterého přibyla bilance 15. ročníku Olympiády a aktivit MAS pro seniory.

Pro zajímavost si můžete přečíst všechna čísla našeho Společníku.

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás