MAS Království Jestřebí hory

O nás Servis regionu Fotogalerie Kontakt

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Naše MAS stále poskytuje humanitární pomoc Ukrajině

Publikováno: Út 11.07.2023

Region: Jestřebí hory, Podkrkonoší

MAS Království – Jestřebí hory, o.p.s. navázala v roce 2012 komunikaci s Ukrajinou. Zástupci MAS nejprve v rámci exkurze na východní Slovensko v roce 2012 poprvé navštívili město Užhorod a obec Nevitské, kde je provázel starosta Michail Laba a jeho kolega Michal Rusnák. Následně se uskutečnily návštěvy občanů Nevitského v Libňatově (2015) a prezentace MAS na slavnostech v Nevitském (2019).

Návštěvy a komunikace mezi Janem Balcarem, Michailem Labou a Michalem Rusnákem probíhaly průběžně i díky pravidelným návštěvám východního Slovenska. Byla tak navázána neformální spolupráce.

I na základě této zkušenosti se v roce 2016 uskutečnilo první setkání zástupců MAS s Regionálním ukrajinským spolkem ve východních Čechách se sídlem v Hradci Králové, který zastupuje Nataliya Dotsenko, zaměstnankyně Diecézní katolické Charity Hradec Králové. Setkání se opakovalo i v roce 2018.

Tato bilance byla provedena v souvislosti s 24. 2. 2022. Tento den byla Ukrajina napadena sousedním Ruskem a země se ocitla ve válečném stavu. MAS Království – Jestřebí hory, o.p.s. se aktivně zapojila do humanitární pomoci ukrajinskému lidu a výše jmenovaní aktéři se stali klíčovými partnery pro distribuci pomoci do válečné zóny.

Čtěte více v přiložené zprávě, v rozhovoru s ředitelem MAS KJH Janem Balcarem nebo si prohlédněte přehled našich aktivit v této oblasti.

Souhrnné informace najdete v sekci webu POMOC UKRAJINĚ.

Přílohy / dokumenty:

ico-pdf Zpráva o humanitární pomoci za rok 2022.pdf [PDF, 196 kB]
ico-pdf Aktivity 2022.pdf [PDF, 3.25 MB]
ico-pdf Rozhovor s J. Balcarem o pomoci Ukrajině 3.8.2022.pdf [PDF, 115 kB]

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás