MAS Království Jestřebí hory

O nás Servis regionu Fotogalerie Kontakt

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Snídaně pro starosty cílila opět na energetiku

Publikováno: Út 26.03.2024

Region: Jestřebí hory, Podkrkonoší, Úpice

Komunitní energetika, úsporná opatření, místní energetické koncepce... To jsou témata, která teď řeší spousta měst a obcí. Věnována jim byla i velká část tradiční Snídaně pro starosty, kterou ve svém sídle v Úpici pořádala Místní akční skupina (MAS) Království – Jestřebí hory, o.p.s.

Setkání se zúčastnili zástupci Úpice, Rtyně v Podkrkonoší, Pilníkova, Libňatova, Suchovršic, Jívky, Radvanic, Velkých Svatoňovic, Vlčic, Batňovic a Chotěvic. Pavla Kalousková a Iva Vašatová z hostitelské MAS v úvodu přiblížily setkání k programu Nová zelená úsporám a obecně k úsporám energií, které jsme nedávno zorganizovali v Kohoutově. Upozornily také na „energošmejdy“, kteří se objevili bohužel i v Podkrkonoší.

V další části programu došlo na zhodnocení nedávné inspirativní cesty lidí z MAS Království – Jestřebí hory na Opavsko, kde se energetikou a efektivními úspornými opatřeními zabývají už dvacet let. Na Snídani pro starosty zazněly rovněž informace k exkurzi „Vesnice v pohraničí“, která nás ve dnech 3. – 5. dubna zavede na území MAS Český sever. Ujme se nás tu mj. expert na komunitní energetiku Michal Svoboda.        

Příští Snídaně pro starosty se v Úpici uskuteční ve čtvrtek 13. června 2024 od 8:15. Jelikož bude hlavním tématem opět energetika, uvažuje se o tom, že by se jednání mohli zúčastnit zástupci odborných firem, kteří se touto problematikou zabývají.

Velká fotogalerie je ZDE.

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás