MAS Království Jestřebí hory

O nás Servis regionu Fotogalerie Kontakt

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Proč využít dotaci NZÚ Light právě teď?

Proč využít dotaci NZÚ Light právě teď?

Klikněte pro zvětšení obrázku.

Publikováno: Út 31.10.2023

Region: Jestřebí hory, Podkrkonoší

Ať už o tomto dotačním titulu slyšíte poprvé, nebo ne, máme pro vás pár důležitých informací. V roce 2024 program podpory NZÚ Light končí, tak to nepropásněte.

Nová zelená úsporám Light už tady s námi nějaký ten pátek je. Mnoho lidí ale stále tápe v opatřeních, která v tomto programu mohou realizovat.
Vlastníci nemovitostí, kteří pobírají starobní či invalidní důchod, nebo příspěvek na bydlení, mohou čerpat až 240 tis. Kč. 

Jak získat solární ohřev vody nebo prostředky na zateplení, si můžete přečíst ZDE. Proč byste s využitím dotace neměli otálet? To vám v pár bodech připomeneme.

  •  Financování

Peníze dostanete předem jako zálohu.

Pro mnoho domácností jsou alternativní zdroje energie nedosažitelné kvůli vyšším vstupním nákladům. Na to můžete u NZÚ Light zapomenout. Dotace je určena těm, kteří ji pro boj s vysokými účty za energie nejvíce potřebují. Na rozdíl od jiných dotačních titulů je vše vyřízeno předem, nikoliv zpětně.

U některých opatření navíc nemusíte doplácet ani korunu za samotnou realizaci, výběr dodavatele je totiž na vás – např. solární ohřev vody žadatele často nestojí ani korunu navíc. Záleží na typu a velikosti bojleru.

Nechte si vypracovat cenové nabídky od více firem a porovnejte ceny a podmínky.

  • Výběr dodavatele

Jakmile máte dotaci schválenou, na realizaci máte přesně 1 rok. V tomto čase si můžete rozmyslet, koho na projekt oslovíte. Dbejte ale na výběr skutečně kvalitní a prověřené firmy – zde se vyplatí neriskovat a pročíst veškeré reference a recenze. Nekalých praktik obchodních zástupců je tu pořád dost.

  • Možnost kombinace opatření

Velkou výhodou NZÚ Light je možnost libovolné kombinace opatření. Maximálně lze čerpat až 150 000 Kč na zateplení + 60 000/90 000 Kč na solární ohřev vody.

  • Administrativa

Oproti klasické dotaci NZÚ budete mít se vším podstatně méně práce. 

Posudek od MAS je zdarma. Zpracujeme za vás kompletní žádost. Následně doložíme realizaci (což probíhá formou fotek „před a po“). Pohlídáme, abyste splnili veškeré podmínky.

A je to!

  • 2. 5. 2023 – 31. 12. 2024

Nová zelená úsporám Light tady s námi nebude věčně. Díky obrovskému zájmu došlo k navýšení rozpočtu, ale může nastat situace, že dojde k vyčerpání finančních prostředků. A na vás už se jednoduše „nedostane“. 

Pokud spadáte do kategorie, která má na tento dotační titul nárok, určitě nad řešením popřemýšlejte. V případě, že vám ohledně NZÚ Light není cokoliv jasné, není na co čekat – kontaktuje nás.

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás