MAS Království Jestřebí hory

O nás Servis regionu Fotogalerie Kontakt

ProjektyNová zelená úsporám light

MAS KJH YouTubeMAS KJH Facebook

1. NZÚ Light - základní informace

1. NZÚ Light - základní informace

Klikněte pro zvětšení obrázku.

Publikováno: Út 02.05.2023

Region: Jestřebí hory, Podkrkonoší

Příjem žádostí o dotace v programu Nová zelená úsporám Light byl spuštěn začátkem ledna 2023. Již nyní zaznamenáváme velké množství dotazů ze strany budoucích žadatelů, a proto přinášíme odpovědi na nejčastější z nich. Cílem programu Nová zelená úsporám Light je poskytnout finanční prostředky na zateplení rodinných domů domácnostem s nižšími příjmy a seniorům. Podporovaná jsou snadno a rychle realizovatelná opatření, která dopomůžou k okamžitým úsporám výdajů na energie.

Tazatelé se nás nejčastěji ptají, zda jejich domácnost odpovídá podmínkám programu i zda opatření, která plánují realizovat, mohou být z NZÚ light podpořena, případně v jaké výši.

Dotazy jsou pravidelně zpracovávány a zveřejňovány na webu Nová zelená úsporám v sekci Časté dotazy, kde již nyní najdou zájemci odpovědi na většinu otázek spojených s poskytnutím rychlé finanční podpory. Obecné informace o tom, jak postupovat na cestě k dotaci z NZÚ light i kam se obrátit pro radu a pomoc, najdou žadatelé v sekci Jak na to v NZÚ light. Komplexní poradenství a asistenci budou poskytovat proškolení odborníci z Místních akčních skupin a konzultačních středisek EKIS a m-EKIS, kontakty jsou k dispozici na stránce Poradenství NZÚ light.

Od 2. 5. 2023 v Nové zelené úsporám Light odstartoval příjem žádostí o dotace na solární systémy - informace ZDE.

Uvedené údaje jsou aktualizovány k 17. 1. 2024.

Jít zpět

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás